TILLSTÅNDETS FÖRSTÖRELSE – DUBBELRELEASE I LUND


Vad karaktäriserar kapitalets kriser och motståndet i vår samtid? Vad finns det för möjligheter att överskrida den kapitalistiska ekonomin?

India Däck slår upp portarna för en dubbelrelease av två nya böcker, av Kämpa Tillsammans! och Joen Vedel. Böckerna presenteras och vi diskuterar möjligheter till förändring i en ödeläggande värld.

Förträfflig mat serveras till självkostnadspris!
Välkomna!

KÄMPA TILLSAMMANS – SAKERNAS TILLSTÅND OCH TILLSTÅNDET FÖR SAKERNAS FÖRSTÖRELSE

Medlemmar i Kämpa Tillsammans! presenterar sin nya antologi som kretsar kring frågan om kapitalismens möjlighet till en expansion i en världsmarknad som omsluter hela planeten, och med en produktion som kräver allt färre lönearbetare. Ur detta skönjs möjligheten till en utsida, möjligheten att skapa ett liv som inte baseras på lönearbetets principer. Boken innehåller texter av Kämpa tillsammans!, Endnotes och Moishe Postone.
Boken finns att köpa och ladda ned på förlagets hemsida: http://eskaton.se/?page_id=38

www.motarbetaren.wordpress.com
www.eskaton.se

JOEN VEDEL – SAMMENBRUDSTYKKER – DAGBOG FRA ATHEN 
Joen Vedel, dansk aktivist och konstnär, bodde 2012 en längre period i Athen och skrev en dagbok om kamperna i krisens Grekland. Nyligen släppte förlaget Nebula hans anteckningar. Joen kommer att berätta om sina erfarenheter och tala om situationen i Grekland.

”WE ARE ALL GREEKS NOW
Lige siden jeg kom hertil, for nu 22 dage siden, har spørgsmålet om solidaritet cirklet rundt i mit hoved. Hver dag ser jeg flere og flere hjemløse, små butikker som lukker og folk som ikke har råd til mere end en pose ris i supermarkeds køen. Pensionisterne ser slidte ud, de studerende virker mere desperate( …) I weekenden var der indkaldt til en global solidaritets-dag med netop det græske folk, under overskriften: ”We Are All Greeks Now”. I stort set samtlige vestlige lande samlede folk sig i demonstrationer på 20-800 mennesker, foran de græske ambassader eller i byers centrum. I indkaldelsen stod der: ”Når et folk er under angreb, er alle folk under angreb. (…) Det græske folk har modigt rejst sig mod den sociale terrors politik. (…) Det græske folk har brug for international solidaritet og de kalder på vores støtte. Lad os besvare deres kald. Vi er alle grækere! Vi nægter at ofre mennesker for penge, som det bliver gjort med grækerne. Lad os tage livet i vores egne hænder.”

www.nebulabooks.dk

Tisdag 11 juni klockan 18.00.
India Däck, Stora Algatan 3.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s